Despre

Bine aţi venit! Sunt Cristina Turnagiu Dragna şi dacă sunteţi aici înseamnă că eticheta, protocolul, ceremonialul sau comunicarea sunt printre preocupările voastre! Ori aţi vrea să fie! Ceea ce este minunat, pentru că am făcut acest site gândindu-mă la voi!

 

De peste 21 ani, mă bucur de oameni, proiecte şi experienţe în domeniul comunicării, initial ca jurnalist, ulterior ca PR Manager şi consultant în Image Management iar de 15 ani sunt antreprenor si Communication Strategist. Am construit branduri pe care le iubesc şi azi, evenimente şi campanii care au încântat oameni şi companii, în domeniul industiilor de lux (design, beauty, luxury goods, hospitality & travel). În ultimii 11 ani mi-am orientat studiul şi atenția către o nişă deosebit de ofertantă din domeniul comunicării: Eticheta, protocolul și ceremonialul, în care m-am specializat şi pe care o consider o adevărată nestemată a relaţionării . În anul 2011 am fost onorată de invitaţia să devin membră a Asociaţiei Române de Protocol iar din iulie 2020 sunt Vice-Presedinte a Asociaţiei Române pentru Protocol şi Ceremonial, membră a OICP (Organizaţia Internaţională de Protocol şi Ceremonial)

 

În aceşti ani, strategiile de comunicare implementate pentru clienții mei, evenimentele organizate și managementul imaginii unor oameni şi branduri mi-au permis consolidarea experienței prin practica efectivă, zi de zi a etichetei, protocolului și ceremonialului, expertiza mea fiind solicitată de companiile sau persoanele publice care vizează îmbunătățirea acestor aspecte în activitățile lor de comunicare.

Din martie 2017 pana in august 2020 am moderat prima emisiune dedicată Etichetei şi Comunicarii în Afaceri din România, emisiune difuzata la singurul post TV de business,  Canal 33 Romania. Din Octombrie 2020 am bucuria sa aduc pe ecran povesti de succes ale femeilor de afaceri din Romania in emisiunea „Business Woman” difuzata in fiecare Joi de la orele 22.00. Emisiunile mele vor fi urcate (pe rand…:) in categoria Emisiune TV.

Sunt formator acreditat în comunicare, etichetă, protocol şi ceremonial şi începând cu 2017 sustin cursuri, training-uri, workshop-uri şi prezentări în care pregătesc tineri profesionişti sau antreprenori, în Eticheta, Protocol şi Ceremonial. In 2020 m-a certificat ca evaluator de competente profesionale si fac parte din echipele de validare a standardelor ocupationale pentru meserii din industriile in care am activat: relatii publice, frumusete, hospitality, protocol.

 

Si daca pana acum ti-ai facut o impresie despre mine din perspectiva profesionala, personal ma prezint aşa:

Am pasiuni multe şi ele implică de regulă design, culori şi texturi! Odată-şi-odată, când „o sa fiu mare”, o să scriu despre toate! Sunt „vizuală”, vorbesc repede (yes, mă pregătesc să vorbesc mai rar!!), sunt curioasă, miros toate lucrurile pe care pun mâna, când mă apuc de scris mă uita Dumnezeu si râd mult (chiar dacă am dinţii strâmbi…că mi-am aruncat aparatul pe geam când eram mică). „Ai mei”, cică, fac totul cu pasiune, sunt empatică si creativă, dar zic, până „probaţi” chestiunile chiar voi, să nu vă bazaţi pe asta că deh…sunt ai mei, ce sa zică şi oamenii! Sunt pasionata de invat si imi petrec timpul liber invatand cu bucurie, pasiune pe care as fi dorit sa pot sa o transmit si baietilor mei insa suntem inca „in proces”. Ma educ si in ceea ce inseamna culori, forme, texturi şi imprimeuri si sunt îndrăgostită de textile, de printuri, porţelanuri şi de designul de interior! Imi plac florile atat de mult incat le-am creat  un eveniment ,  o platforma şi o comunitate! Despre toate cititi in Proiecte!

 

Daca ai avut rabdarea şi curiozitatea să citeşti până aici prezentarea mea şi încă te intrebi cum am ajuns sa fac (cu toate”ale mele” de mai sus) din eticheta, protocol şi ceremonial o preocupare, să îmi aducă nu doar bucurie ci şi satisfacţii profesionale, am detaliat drumul meu în aricolul Foamea de etichetă de pe blog.

Ai sa găsesti pe siteul meu articole despre etichetă, protocol şi ceremonial (uneori şi despre alte lucruri pe care le consider importante sau asociate acestora), despre situaţii concrete cu care te poţi confrunta la job sau în viata de zi cu zi şi mai ales cum le poţi rezolva cu eleganţă şi puţină prezenţă de spirit (uneori de MULTA prezenţă de spirit!). Daca ţi-ar plăcea să afli mai multe despre EPC, ai să găseşti în sectiunea Evenimente un program al prezenţelor mele publice iar dacă vrei să aprofundezi domeniul, în Cursuri vei găsi calendarul acestora. Ce mai pun la cale, ce-i mai nou şi interesant în etichetă, invitaţii şi informaţii dedicate exclusiv abonaţilor poţi citi în Newsletter. Şi promit să nu te deranjez mai des de o dată pe lună!

Îţi multumesc că „mi-ai trecut pragul” ! Eşti invitata/invitatul meu de câte ori iţi doreşti să revii! Abia astept să aflu dacă iţi pot fi de ajutor! Iar dacă ai o situaţie concretă şi nu ai găsit rezolvarea în articolele mele, nu ezita să imi scrii pe [email protected]!

Cu consideraţie,
Cristina T. Dragna