Cursul de Eticheta si protocol in afaceri se adreseaza tuturor celor care doresc sa isi insuseasca regulile de eticheta sociala si in business.
Adica: Albastru primul din stanga, langa lance, cum ne uitam la el, galben in centru si rosu in dreapta
Nu Rosu-Galben-si-Albastru ca in “Trei culori cunosc pe nume”, nu cu stema pe galben si nu cu stema central ( drapelul Romaniei nu are stema pe el)
Albastrul e albastru cobalt, nu indigo, ca atunci ridicam steagul Ciad-ului, galbenul e galben crom si rosu vermilon.
Proportia este 2/3 (latime/ lungime)nu 1/2. Pe cladiri se arboreaza in suporti care il pot inclina la maximum 45 de grade.
Daca il arboram impreuna cu steagul UE il asezam primul din stanga cum ne uitam la el ( asa se arboreaza si pe cladiri!!)
Daca il arboram impreuna cu altele doua, drapelul Romaniei sta in centru ( ca si in toate combinatiile cu numere impare)
In arborarile de drapele in numar par, drapelul Romaniei se aseaza in partea stanga -cum ne uitam la ele- a celui cu care ocupa centrul.
Scurt istoric: Drapelul albastru, galben, roșu este consfințit ca drapel național printr-un decret dat de guvernul provizoriu de la București, în 1848 și este folosit la scară largă odată cu domnia lui Alexandru Ioan Cuza. O lege ce datează din 1867 stabilește ordinea în care sunt dispuse culorile. Stema era utilizată doar pe drapelele princiare și pe cele ale armatei. Odată cu instaurarea comunismului, stemele de pe drapele sunt înlocuite cu stema comunistă până la Revoluția din 1989.
Legea din 1994 privind arborarea drapelului prevede că toate instituțiile publice, inclusiv instituțiile de cultură și de învățământ sunt obligate să arboreze drapelul României în mod permanent. Cu prilejul Zilei Naționale și altor sărbători naționale, precum și cu ocazia festivităților și ceremoniilor oficiale, drapelul este arborat în locuri publice. Drapelul României este arborat și ca pavilion pe orice nave și ambarcațiuni care navighează sub pavilion românesc.
Ziua Drapelului în România a fost stabilită pentru data de 26 iunie printr-o lege promulgată în 1998. Data a fost aleasă, deoarece la 26 iunie 1848, guvernul provizoriu de la București a hotărât adoptarea tricolorului ca steag al Țării Românești.
Arborarea drapelului Romaniei se face in baza Legii NR.75 din 26 AUGUST 1994
si a Hotararii Guvernului NR. 1157 din 21 NOIEMBRIE 2001 care contine NORMA 22/11/2011
Am si cateva derapaje…ca sa nu credeti ca exagerez cu o astfel de postare:
Cursul de Eticheta si protocol in afaceri se adreseaza tuturor celor care doresc sa isi insuseasca regulile de eticheta sociala si in business.
Daca ar trebui sa imi schimb maine meseria, complet, fara regrete, fara pareri de rau, chiar cu bucurie, as vrea sa fiu documentarist…in
Comentarii recente